Spanyol sajtóértesülések szerint meglepően súlyos büntetésre számíthat az argentin válogatott és a Barcelona játékosa, Lionel Messi. A 32 éves támadó az elmúlt időszakban kétszer is éles kritikát fogalmazott meg a Copa Américáról, a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetségnél (CONMEBOL) az utóbbi verte ki a biztosítékot.

Az AS cikkéből kiderül, hogy a válogatott csapatkapitányát akár kétéves eltiltással is sújthatják a CONMEBOL tevékenységét bíráló véleménynyilvánítása miatt.

Bár a dél-amerikai szövetség hivatalos közleményéből sejthető, hogy valamilyen büntetést kap majd Messi, a kétéves eltiltás példátlanul súlyos lenne – ebben az esetben Messi a 2020-as Copa Américát és a 2022-es világbajnokság selejtezősorozatát is kénytelen lenne kihagyni.

Mint ismert, Lionel Messi már a Brazília elleni elődöntős vereség után sem volt túlságosan elégedett a játékvezetéssel – azt mondta, szerinte a braziloknak kedvezett a bíró. Ám a Chile elleni bronzmeccsen kisebb kakaskodás után a vele összetűzésbe kerülő Gary Medellel együtt kiállították, és ezt követően már végképp nem fogta vissza magát.

„Nem kell részt vennünk abban a korrupcióban, amit elszenvedtünk ezen a tornán. Továbbjuthattunk volna, de nem engedték, hogy ott legyünk a döntőben. Talán az egész előre el volt rendezve, az egész tornán nyomják Brazíliát.” – többek között ezeket mondta Lionel Messi.

Az argentin válogatott végül bronzérmet nyert a tornán.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.