Lionel Messi és Cristiano Ronaldo nem kaphat brit vízumot.

Október utolsó napja a brexit határideje, amikor is az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból, Nagy-Britanniában pedig életbe lép a törvény, amely megakadályozná, hogy büntetett előéletűek lépjenek az országba: nem kapnak vízumot azok a külföldiek, akiket korábban elítéltek.

A törvény a felfüggesztett büntetésekre is vonatkozik, ez pedig azt jelenti, hogy több futballsztár, köztük a két legnagyobb, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo sem kaphatna belépési engedélyt brit területre.

Messi 2017-ben kapott 21 hónapos börtönbüntetést felfüggesztve adócsalásért, míg Cristiano Ronaldo idén lett elítélt, (23 hónap felfüggesztett börtönbüntetés) ugyanezért, és még 18,8 millió euró büntetést is kellett fizetnie Spanyolországban. De az Atletico Madrid-csatár Diego Costát és a realos Marcelót is elítélték a spanyolok adócsalásért korábban, így ők sem utazhatnának a szigetországba – taglalja az As.com.

A gyakorlatban ez úgy nézne ki: ha Messi klubja, a Barcelona, vagy Ronaldo csapata, az olasz Juventus brit ellenféllel játszana idegenben, ők nem utazhatnának a csapattal.

A brexit határideje október 31., sorsuk attól függ, hogyan alakulnak addig az elszakadási tárgyalások.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.