A lehető legerősebb válogatottakat húzták a Müchen-Budapest helyszínű F-csoportba a 2020-as Európa-bajnokságon. A francia-portugál igazi csemege lesz a Puskás Arénában. Március végén csatlakozhatunk hozzájuk.

A 12 helyszínen rendezendő 2020-as Európa-bajnokság sorsolását Bukarestben tartották szombat este. Nemcsak ez a torna lesz rendhagyó, mert nem egy ország adhat otthont az összes meccsnek, hanem a sorsolás is az volt, mert még nem teljes a mezőny.

16 csapat ugyanis még versenyben van, köztük a magyar válogatott is.

Ha a mieink legyőzik Bulgáriát Szófiában március 26-án, valamint az Izland-Románia párharc továbbjutóját a Puskás Arénában március 31-én, akkor még két meccset megkaphatunk a Puskás Arénában jövő júniusban. A franciákkal is találkozhatunk.

Sok minden kiderült már a sorsolás előtt, mert hat olyan nemzet jutott ki, amelyik meccset rendezhet. Azt pedig már a legelső tervezéskor tudtuk, hogy a nyitómeccs Rómában lesz – a törökökkel játszanak – mert 1960-ban az olaszok rendezték az első Európa-bajnokságot.

Az elődöntőket, és a döntőt a Wembley-ben rendezik. Ha Anglia megnyeri a csoportját, Dublinba kell mennie, aztán Rómába, és ha úgy adódik, akkor hazai pályán játszhatja le a sorozat végét.

Az első kalapba kerülő Ukrajna a C-csoportban foglalt helyet, míg a B-csoportban is megvolt már a belga-orosz-dán trió már a húzás előtt. Francesco Totti, Karel Poborsky, Iker Casillas, Ricardo Carvalho, Ruud Gullit, Andrej Arsavin, Zagorakisz vagyis igazi legendák segítettek a csoportok kialakításában. Hogy brutálisan erős legyen az F-jelű négyes, a 2014-ben vb-aranyérmes Philipp Lahm gondoskodott.

Ez az Euro2020 sorsolás végeredménye:

  • A csoport: Olaszország, Svájc, Törökország, Wales
  • B csoport: Belgium, Oroszország, Dánia, Finnország
  • C csoport: Ukrajna, Hollandia, Ausztria (D divízió: Grúzia-Fehéroroszország és a Macedónia-Koszovó győztese)
  • D csoport: Anglia, Horvátország, Csehország (Skócia-Izrael vagy Norvégia-Szerbia győztese)
  • E csoport: Spanyolország, Lengyelország, Svédország, (Bosznia – Észak-Írország vagy Szlovákia – Írország győztese)
  • F csoport: Németország, Franciaország, Portugália (Izland – Románia vagy a Bulgária – Magyarország győztese, ha az nem Románia. Ha a románok nyerik a playoffot, akkor a D divízió győztese jön ide.)

A német-francia és a német-portugál Münchenben lesz, de a francia-portugál biztosan a Puskás Arénában. Brutálisan kemény ez a csoport, még nagyobb a tét a magyar csapatnak a Nemzetek Ligája playoffjában, hogy csatlakozzon ehhez a trióhoz. 

Amint látható, megismétlődik a tavalyi vb-elődöntő, vagyis az angol-horvát. A meccsek sorrendje is azonnal kialakult.

A francia-portugál június 24-én lesz, azzal zárul a teljes csoportkör, nem lehet elégszer hangsúlyozni, itt nálunk. A következő jegyárusítás december negyedikén kezdődik ismét.

Ha a magyarok megnyerik a playoffot, akkor a portugálokkal kezdünk június 16-án. A legutóbbi Eb-n emlékezetesre sikeredett ez a meccs, hiszen 3:3 lett, Gera Zoltán az egyik legszebb gólját lőtte egy szöglet után a Cristiano Ronaldo vezette válogatott ellen.

A szurkolói zóna a Hősök terén lesz, a tömegközlekedés ingyenes lesz Eb-jeggyel.

Egyelőre az egyetlen magyar Eb-résztvevő Szabics Imre, aki az osztrák válogatott másodedzője. Az osztrákok elcsíphetnek egy továbbjutó helyet, de nem lesz könnyű dolguk.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.