Pályafutása legjobb szezonját hozta össze Michelisz Norbert 2019-ben a túraautó-világkupában (WTCR), ez pedig Michelisz, és vele a magyar gyorsasági autósport első világszintű nemzetközi sikerét jelentette, de csak drámai befejezés után.

A szimulátorversenyzőből lett autóversenyző Michelisz 10 éve a SEAT León Európa-kupában nyerte első nemzetközi címét, később a túraautó-világbajnokságban két privát bajnoki címet és egy vb-ezüstöt is szerzett, ezek után jött a mostani óriási siker.

A Hyundai magyar pilótája a szezon malajziai idényzáróján, lényegében tökéletes teljesítményt nyújtva, mindkét időmérőt és az első futamot megnyerte, és már a szezon utolsó versenye előtt bebiztosította a WTCR-bajnoki címét. Mögötte az argentin Esteban Guerrieri lett az ezüstérmes, a bronzot a négyszeres világbajnok Yvan Muller szerezte meg.

Michelisz Norbert mindkét időmérőt megnyerte Sepangban, ezzel 15 pontos előnnyel várta a vasárnapi három futamot. Bár úgy tűnt, hogy a magyar pilótának könnyű dolga lesz, az időjárás közbe szólt. Az első futamon még Michelisz nyerni tudott, és növelni tudta előnyét Esteban Guerrierivel szemben.

A második futamon azonban fordult a kocka, az argentin pilóta nyert, míg a kaotikus, másfél óra hosszúságú futamon a mi fiunk a nyolcadik lett.

Ez azt jelentette, hogy a mindent eldöntő futamot a magyar pilóta 10 pont előnnyel várta.

A harmadik futamon Michelisz és Guerrieri egymás mellől rajtolt az első sorban, a vezetést azonban gyorsan átvette Guerrieri, sőt Norbi hamar a negyedik helyre csúszott vissza. Ez azt jelentette, hogy a virtuális tabellán már az argentin vezetett.

Azonban a futamban, magyar szemszögből, volt még egy szerencsés fordulat, ugyanis Esteban Guerrieri autója technikai probléma miatt lelassult, és távol került a pontszerző helyektől.

Michelisz Norbert világkupa-győzelme így biztossá vált.

Norbi végül a futamon az 5. helyen végzett, és így 21 pont előnnyel megnyerte a sorozatot az általa imádott BRC Hyundai N Squadra Corse-run i30 N TCR-el.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.