Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség az ellen a szegedi férfi ellen, aki még 2017-ben eltitkolta felesége elől közös lottónyereményük jelentős részét, közel 260 millió forinttal károsítva meg őt a válás során.

A Csongrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi és felesége még 2016 novemberében nyertek majdnem 900 millió forintot az ötös lottón, telitalálatos szelvénnyel. A összeget a Szerencsejáték Zrt. az általuk megjelölt, nyolc bankszámlára utalta át, ezek mindegyike felett a férj bírt kizárólagos rendelkezési jogosultsággal.

A házaspár a nyereményből 2017-ben közösen ingatlanokat és gépjárműveket vett. Időközben azonban a házasságuk fokozatosan megromlott, ezért a feleség kezdeményezte a házastársi vagyonközösségük megosztását, illetve azt, hogy a férje adja ki neki a nyereményből fennmaradt, őt megillető részt.

Az ezzel kapcsolatos egyeztetések során a férfi a nő előtt azt állította, hogy a nyereményből már csak 300 millió forint maradt, holott a valóságban abból még 800 millió forintnál is több állt rendelkezésre.

A férj nyilatkozata szerint a megszerkesztett házassági vagyonközösséget megszüntető szerződést mindkét fél aláírta. A szerződésben a férfi vállalta, hogy átutalja a feleségének a nyereménymaradvány – vélt – felét, 150 millió forintot, aki ennek teljesítése esetére lemondott minden követeléséről férjével szemben.

A feleség a pénz átutalása után szembesült azzal, hogy férje átverte, és valójában csaknem 410 millió forint járt volna neki. Az ügyben különösen nagy kárt okozó csalás miatt folyik büntetőeljárás, a feleség pedig a közel 260 millió forintos kár megtérítése érdekében polgári jogi igényt terjesztett elő.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.