Kobe Bryant, az L.A. Lakers kosárcsapat egykori csapatkapitánya és egyik legeredményesebb játékosa vasárnap, 41 éves korában életét vesztette egy helikopteres balesetben, 13 éves kislányával együtt.

A 2015-ben visszavonult kosarast régóta foglalkoztatta Hollywood. Az NBA-t követő időkre nagy tervei voltak: filmek, sorozatok, rövid filmek vagy akár egy regény elkészítése is. A következőt nyilatkozta 2017-ben a The Wrap-nek: “Úgy gondolom millió módja van a közönség elérésének és az a fontos, hogy érdekes történetekkel és karakterekkel tegyük ezt meg.”

Az ilyen irányú karrier kezdetét a Dear Basketball jelentette. A közel 6 perces animációs film arról szól, hogyan lett kitartással és rengeteg szorgalommal egy aprócska fiúból a Lakers csapatkapitánya. Miközben a képeket figyeljük, Bryant mesél arról számára mit is jelentett a kosárlabda.

A kisfilm elkészültéhez olyan neveket szerzett, mint A kis hableányt, az Aladdint és a Szépség és a szörnyeteget is rajzoló veterán grafikust, Glen Keane, valamint zeneszerzőnek nem kisebb sztárt, mint John Williamst. Ha valaki esetleg nem tudná ki ő, akkor álljon itt egy pár a legismertebb munkáiból: Star Wars, Jurassic Park, Harry Potter, Reszkessetek betörők, Schindler listája és még sorolhatnánk.

A szívvel-lélekkel végzett munkának az eredménye a 2017-es legjobb animációs rövidfilmnek járó Oscar-díj bezsebelése lett.

És ha valakit még mindig nem győztünk meg, nézze meg maga, hogyan is alkotott Kobe Bryant maradandót Hollywoodban (is):