Nagyon feszült a helyzet az FC Barcelona háza táján. A klub sportigazgatója, Eric Abidal szerint a játékosok hibája, hogy edzőt kellett váltani. Lionel Messi nyilvánosan reagált a francia szavaira, neveket vár tőle.

A Barcelona hatszoros aranylabdás klasszisa, Lionel Messi, tőle szokatlan módon nyilvánosan vonta kérdőre a klub sportigazgatóját, korábbi csapattársát, Eric Abidalt. Messit azzal sikerült felbosszantani, hogy Abidal azt mondta, a játékosok miatt kellett kirúgniuk a csapat edzőjét, Ernesto Valverdét, ugyanis nem dolgoztak elég keményen.

Messi konkrét neveket vár a franciától, ahelyett, hogy az összes játékos nevét besározná a sportvezető, akinek Messi szerint vállalnia kellene a felelősséget a tetteiért. A Barcelona szurkolói azért is lehetnek kétségbe esve, mert állítólag Messi szerződésében van egy kitétel, ami alapján ingyen eligazolhat a klubtól nyáron, ha akar.

Abidal a Sport című lapnak mondta el, hogy sok játékos nem volt elégedett Valverdével és nem is dolgoztak túl keményen, de a francia szerint a kommunikációval is gond volt a játékosok és a stáb között, ezt pedig ő mint korábbi játékos észre is vette.

Abidal elmondása szerint a december közepi Clásico után kezdett új megoldást keresni. Miután pedig Xavi Hernández és Ronald Koeman sem vállalta a feladatot, Quique Setiénre esett a választás.

Messi, tőle szokatlan módon, Instagram sztoriban reagált Abidal szavaira:

“Az ember, aki a sportigazgatói feladatokért felel, azt mondja, sok játékos elégedetlen volt és nem dolgozott elég keményen. Őszintén, nem szeretem az ilyesmit, de azt gondolom, mindenki felelős a saját döntéseiért. A játékosok azért, ami a pályán történik. Mi vagyunk az elsők, akikben tudatosul, ha nem vagyunk elég jók. A sportigazgató is vállalja a felelősségét, elsősorban a döntéseiért. Végül azt gondolom, ha a játékosokról beszél valaki, akkor illene nevén nevezni őket, mert ha nem, akkor mindenkit besároz, és olyan dolgokról kezdenek beszélni, ami nem igaz.”

Messi eddig sem volt teljesen megelégedve a klubvezetők munkájával. Az argentin szerette volna, ha sikerül visszaszerezni Neymart és abban sem biztos, hogy mindent megtettek azért, hogy Xavi legyen a csapat edzője.

Ráadásul a januári átigazolási időszakban nem sikerült támadót szerződtetni, miközben Luis Suárez és Ousmane Dembelé is sérült (utóbbi szezonjának állítólag vége is a legfrissebb hírek szerint), Carlos Pérezt és Abel Ruizt pedig eladta a klub.