Noha a Cleveland Brownsnak már 6 hete véget ért az NFL-szezon, máris megvan a holtszezon legfurcsább eseménye: Greg Robinson (Offensive Tackle, 196 cm / 151 kg) és barátja 71 kilogramm marihuánával bukott le a mexikói határon El Paso városánál, Texasban.

Robinson, aki korábbi egyetemi csapattársával, Quan Bray-el csempészte a drogot, akár 20 évet is kaphat, mivel szövetségi bűncselekményt követett el.

A texasi rendőrség által közölt információk szerint Robinsont és Brayt egy bérelt autóval állították meg a határon, amikor épp Mexikóból tértek vissza.

Amikor átvizsgálták a kocsijukat, a csomagtartóban több sporttáskába rejtve bukkantak rá a 71 kg marihuánára, ami mellett 3100 dollárt, egy digitális mérleget, 23 befőttesüveget és egy alumínium dobozok zárására alkalmas eszközt találtak.

Robinson 2014-ben, hat szezonnal ezelőtt került az NFL-be, az akkori drafton másodikként kiválasztott játékosként, tehát óriási tehetségnek tartották. Három szezont maradt a St. Louis Ramsnél, majd elcserélték a Detroit Lionshoz, ahol egy idényt töltött.

Utána a Cleveland Brownshoz igazolt a legutóbbi két szezonra, ám a 2019-es idény végén ők is jelezték, hogy nem tartják meg a támadófalembert.

A hat szezon alatt Robinson 29,1 millió dollárt keresett, amihez képest aprópénz a 71 kilogramm marihuána piaci értéke: egyes források szerint ennyi drogot nagyjából 300-350 ezer dollártért tudott volna eladni, mások szerint kis adagokban, olyan államban, ahol még illegális a marihuána fogyasztása, akár 700 ezer, esetleg 1 millió dollárt is kaphatott volna.