Akár 5 év, szövetségi börtönben letöltendő szabadságvesztést is kaphat az a fiatal amerikai sportfogadó, aki egyetemi és profi csapatok sportolóinak és családtagjaiknak küldött halálos fenyegetéseket.

Benjamin Tucker Patz, vagy ahogy sportfogadói körökben ismerik, Parlay Patz, több közösségi oldalon létrehozott számos felhasználónéven küldött nyereségvágytól vezérelve halálos üzeneteket egyetemi csapatok és profi klubok játékosainak az elmúlt években.

2019. március 9-én az egyetemi ligában (NCAA) szereplő Pepperdine kosárlabdacsapatának egyik játékosa kapott több ijesztő üzenetet az Instagram-oldalán:

“Egy tompa késsel fogom elvágni a torkodat”, vagy “Lefejezem a családodat és élve elégetem őket”, vagy éppen ilyeneket, hogy “Bemegyek a lakásodba, míg alszol és megöllek”, “Nézz a hátad mögé, halott ember vagy”.

Az email címet, amivel a küldő közösségi oldal felhasználói fiókját létrehozták, a rendőrség egyértelműen visszavezette Patzhez, és megállapította, hogy a @parlaypatz felhasználói oldalról mintegy 18 hasonló tárgyú üzenetet küldtek több sportolónak, köztük a profi baseball-ligában (MLB) szereplő csapatok játékosainak.

A rendőrség szerint emellett további felhasználónevek alatt mintegy 300 hasonló üzenetet küldött szét.

2019 júliusában egy kötésben tett fogadásban szerepelt a Cleveland Indians-Kansas City Royals MLB-meccs is, amely előtt utóbbi csapat egyik játékosa kapott két üzenetet, amelyek közül a “Halott vagy.” volt a barátságosabb, a másik a sportoló gyerekének halálával fenyegetett.

2019. február 3-án Patz egy 10.000 dolláros szelvényt posztolt közösségi oldalán a másnapi Super Bowl LIII fogadásáról a Rams győzelmére (Los Angeles Rams 3-13 New England Patriots), majd nem sokkal később a Pats több játékosa is a családtagjaik halálával és megerőszakolásával fenyegető üzenetet kapott az Instagramon keresztül.

Patzet Közép-Floridában fogják bíróság elé idézni, ehhez a körzethez tartozik ugyanis a Tampa Bay Rays baseballcsapat, amelyiknek egy játékosa ugyancsak kapott halálos fenyegetéseket.

Arról egyelőre nincs hír, hogy más államokban is indítanak-e eljárást Parlay Patz ellen, viszont még így is olcsóbban megúszhatja, mint a Cracovia focicsapat ultra-szurkolóiból bűnszervezetet létrehozó, korábban Budapesten is bujkáló modell, vagy épp a 116 év börtönbüntetésre ítélt brazil e-sportoló nő.

Mindenesetre nem érte meg ennyire dühösnek lenni, hiszen jobb napjain a fiatal sportfogadó nagyon szépen keresett, legutóbb egy 50 napos széria alatt 1,1 millió dollár (330 millió forint) nyereséget realizált.