A Barcelona a honlapján részletesen bemutatja Bajnokok Ligája-csoportellenfeleit, így természetesen a Ferencváros csapatát is, amelyről két cikk is született.

Az egyikben általánosságában mutatja be a magyar bajnokot, megemlékezik az 1995-ös Bajnokok Ligája-szereplésről és a mostani selejtezősorozatról is. A mai csapat legismertebb tagjának Szerhij Rebrov vezetőedzőt nevezi, a játékosok közül Franck Bolit emeli ki, mint a legveszélyesebb gólszerzőt, illetve felsorolja az FTC tíznél többszörös válogatott játékosait.

A klub történelmét is bemutatja, kiemelve, hogy ugyanúgy 1899-ben alapították meg, mint a Barcelonát. Említi az 1965-ös VVK-győzelmet, akkor a döntőben egy másik mostani csoport riválist, a Juventust győzte le a Fradi. Tíz évvel később a KEK-döntőben pedig a mostani BL-csoport negyedik klubja, a Dinamo Kijev győzte le a Ferencvárost.

A 31-szeres magyar bajnok stadionját is bemutatja, amelyben a női csapata 2019-ben BL-döntőt játszott, s alulmaradt a Lyonnal szemben. Azt a Barca honlapja nem említi, hogy a férficsapat nem itt, hanem a Puskás Arénában játssza budapesti csoportmeccsét.

A másik cikk a két csapat közös történetét részletezi, illetve a Barcelona magyar kapcsolatait veszi sorra. Leszögezi, hogy a két klub tétmérkőzésen még nem találkozott egymással, de hat felkészülési mérkőzésen is összecsaptak (valamennyiszer Spanyolországban).

1923-ban kétszer is 2:0-ra győzött a Barcelona a válogatott játékosait nélkülöző Fradi ellen, majd 1928 karácsonyán is dupláztak, egy 4:0-s spanyol győzelmet 3:3-as döntetlen követett. Az FTC eddigi egyetlen, Camp Nouban játszott mérkőzésén, 1972-ben fél ház előtt 2–2-es döntetlen született. 1977-ben, a máig utolsó FTC–Barcelona összecsapáson Badajozban a Johann Cruyff-fal felálló Barcelona 3–0-ra legyőzte az FTC-t a Troféo Ibericón, amelyet követően a Barcelona honlapjának írása szerint Dalnoki Jenő vezetőedző a játékvezetést bírálta.

A Camp Noura visszatérve, az 1964-es Európa-bajnokság bronzmérkőzésén a magyar válogatott ott győzte le 3:1-re a dánokat, illetve ugyanott rendezték meg az 1992-es barcelonai olimpia futballdöntőjét is, amelyen Kubala László szaktanácsadóként ült az aranyérmet szerző spanyolok kispadján.

A Barcelona többi, magyar csapat elleni mérkőzéseiről is ír dióhéjban, az első magyar ellenfele az MTK volt 1922-ben, felkészülési mérkőzésen. A Győri ETO 1969-ben VVK-párharcban 5:2-es összesítéssel alulmaradt a Barcelonával szemben, a Vasas sem járt jobban 1975-bern az UEFA-kupában (4–1-es összesített győzelem a katalán klubnak). Legutóbb 1991-ben találkozott a Barcelona magyar csapattal, a Trofeo Ciudad de la Líneán 1–0-ra győztek a spanyolok a Honvéd ellen Albert Ferrer találatával.

A Barcelona megemlékezik az első csapatában játszó magyar futballistákról is. 1923-ban Plattkó Ferenc volt az úttörő (később kétszer a klub edzője is volt), az 1930-as években Ernst Löwinger, Szeder György és Berkessy Elemér játszott a Barcában. A második világháború után Kubala László játékosként és edzőként is a klub legendája lett, őt követte az 1950-es években Nyers István (ő csak bemutató mérkőzéseken lépett pályára az FTC színeiben), Kaszás László, valamint az Aranycsapatból Kocsis Sándor és Czibor Zoltán. Szalay Tibor 1961 és 1963 között két mérkőzésen szerepelt a Barcelona első csapatában.

A Barcelona honlapja nem említi, de Kubala, Kocsis és Czibor a Ferencvárosban is játszott.

A cikkben említik a Barcelona budapesti akadémiáját és szurkolói klubját is. Fővárosunk Moszkva, Isztambul és Varsó után a negyedik, amelyben 4 és 14 év közötti futballistákat képez a klub – Budapesten Farkas Balázs irányításával.